Βελτίωση Στα Επίπεδα Ισότητας

Παρακαλώ, όσοι διαθέτετε λογαριασμό e-mail του Δ.Π.Θ μην τον χρησιμοποιείτε για την εγγραφή σας στο newsletter της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. Συμπληρώστε το e-mail σας και θα λαμβάνετε περιοδικά το Δελτίο Τύπου της Ραδιοφωνικής Εκπομπής "Διασυνδεθείτε". Προσβασιμότητα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών σημαίνει πως όλοι οι πολίτες μας αντιμετωπίζονται με σεβασμό και ισότητα. Το Ταμείο Malala εκτιμά ότι 20 εκατομμύρια κορίτσια στις αναπτυσσόμενες χώρεςενδέχεται να μην επιστρέψουν ποτέ στην τάξημετά το κλείσιμο του σχολείου που σχετίζεται με πανδημία.

Ουσιαστικά εντελώς ρατσιστικά σήμερα η Επιμελεια τεκνων δίνεται αποκλειστικά στη Μητέρα. Είναι δε τόσο ρατσιστικός για το φύλο ο νόμος ή η εφαρμογή του, όπου όλοι λένε οτι για να μην παρει την επιμέλεια μητερα πρεπει να είναι Ναρκομανής ή να εκδίδεται. Ως ΛΟΑΤΚΙ+ οργάνωση δε θα μπορούσαμε παρά να παρατηρήσουμε με έκπληξη την αναχρονιστική επαναφορά του όρου “γενετήσιος προσανατολισμός” https://www.pharm16.gr/ που η παρούσα κυβέρνηση, μετά από πολυετή προσπάθεια του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, έχει απαλείψει σε σειρά νόμων, συμπεριλαμβανομένου και του Ποινικού Κώδικα. Η δε παράλληλη χρήση του όρου “γενετήσιος προσανατολισμός” με αυτόν του “σεξουαλικού προσανατολισμού”, και μάλιστα με διαζευκτικό σύνδεσμο, μπερδεύει καθώς μέχρι σήμερα οι δύο όροι ταυτίζονταν σε νομικό επίπεδο.

βελτίωση του φύλου

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να ενημερώνεστε σε ζητήματα που αφορούν την ισότητα των φύλων και τα νεότερα της δραστηριότητάς μας και των προγραμμάτων μας. Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για θέματα που αφορούν την ισότητα των φύλων, https://www.vita4you.gr/ τις έμφυλες διακρίσεις και την ανισότητα. Aπό την ίδρυσή του ΚΕΘΙ μέχρι σήμερα, επιχειρούμε να συμβάλλουμε στην παραγωγή επιστημονικής / ερευνητικής γνώσης προκειμένου να προτείνουμε πολιτικές και δράσεις που να προωθούν την ισότητα των φύλων.

Τίτλος Εργασίας: Καθορισμός Του Φύλου Στους Ζωικούς Οργανισμούς

Αναλύει επίσης τις πρόσφατες τάσεις, βάσει επιστημονικών τεκμηρίων και βασικών δεικτών που διαμορφώνουν τη δημόσια συζήτηση σχετικά με την ισότητα των φύλων, περιλαμβάνει δε στατιστικό παράρτημα με περισσότερα στοιχεία όσον αφορά τις εθνικές επιδόσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις που βασίζονται στις έρευνες του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την Ισότητα των Φύλων – του οργανισμού της ΕΕ που επικεντρώνει το έργο του αποκλειστικά στην ισότητα των φύλων – οι βελτιώσεις στον τομέα της ισότητας των φύλων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έως και 10,5 εκατομμύρια επιπλέον θέσεις εργασίας μέχρι το 2050! Το 2050 το ποσοστό απασχόλησης θα ανερχόταν σε σχεδόν 80 % και το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της ΕΕ θα μπορούσε να αυξηθεί κατά σχεδόν 10 %.

  • Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ολα αυτα που περιγραφονται στο παρον αρθρο γινονται κι απο το γυναικειο φυλο κατα των ανδρων.
  • Πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα 2-4 Απριλίου οι συναντήσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων με ακαδημαϊκούς φορείς και ερευνητικά ινστιτούτα της Μεσογείου στο πλαίσιο του προγράμματος “R&I PEERS – Πιλοτικές εμπειρίες με σκοπό τη βελτίωση της ισότητας των φύλων στους ερευνητικούς οργανισμούς” που συγχρηματοδοτείται από το HORIZON 2020.
  • Στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών, ώστε να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες ανάγκες και προβλήματα που διαπιστώνονται στους/στις μαθητές/-τριες, ανάλογα με το φύλο τους.
  • Δεν αφορά μόνο τις γυναίκες αλλά και μια πιο δίκαιη, ανθεκτική και συμπεριληπτική κοινωνία.
  • Τα δύο κόμματα τελικά συμφώνησαν να περιληφθεί στο νομοσχέδιο ένα άρθρο που ορίζει ένα διάστημα τριών μηνών από την ημέρα που κάποιος θα υποβάλει το αίτημα μέχρι την οριστικοποίησή του.

Ως εκ τούτου, πρέπει να αναπτυχθούν κατάλληλα μέτρα που να αντικατοπτρίζουν τις διαφορετικές συνθήκες στις οποίες βρίσκονται οι γυναίκες. Οι ευρωβουλευτές επαναλαμβάνουν ότι η εργασία από το σπίτι δεν μπορεί να υποκαθιστά την φροντίδα των παιδιών και ότι η πρόσβαση σε αντίστοιχες υπηρεσίες είναι απαραίτητη. Οι χώρες της ΕΕ θα πρέπει να ενθαρρύνουν τους άνδρες, μέσω μέτρων παροχής κινήτρων, να ξεκινήσουν την ευέλικτη εργασία, καθώς δυσανάλογα μεγάλος αριθμός γυναικών χρησιμοποιεί σήμερα τέτοιου είδους δυνατότητες, λένε οι ευρωβουλευτές.

Μελισσα Και Περιβαλλον Μια Αμφιδρομη Σχεση Ζωης

Σχεδόν κάθε δυνατός συνδυασμός των γενετικά λειτουργικών οργάνων (στημόνων, ωοθήκης) έχει βρεθεί. Οι νέοι /νέες εργαζόμενοι/ες και όσοι/ες δεν έχουν πανεπιστημιακή εκπαίδευση είναι λιγότερο πιθανό να εργαστούν από απόσταση. Ο κίνδυνος συνδέεται και με την ηλικία των εργαζομένων στους τομείς που πλήττονται περισσότερο από την καραντίνα και τις πολιτικές “κοινωνικής αποστασιοποίησης”. H Ελλάδα κατατάσσεται τελευταία στον κατάλογο με βάση τον Δείκτη Ισότητας Φύλων, με 52,5 μονάδες στις 100, υπολειπόμενη κατά 15,7 μονάδες από τον μέσο όρο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Λειτουργούμε Συμβουλευτικά Κέντρα στις πρωτεύουσες των διοικητικών περιφερειών της χώρας για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας κατά των γυναικών. Ισότιμη συμμετοχή γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων/ ηγετικούς ρόλουςμε σκοπό την ενεργοποίηση των γυναικών και των κοριτσιών για τη συμμετοχή τους στα κοινά και την προετοιμασία κάλυψης θέσεων ευθύνης.

Η ένταξη της διάστασης του φύλου σημαίνει ότι λαμβάνονται υπόψη οι επιπτώσεις όλων των γενικών μέτρων και παρεμβάσεων στην αντίστοιχη θέση των γυναικών και των ανδρών κατά το σχεδιασμό, την υλοποίηση, την παρακολούθηση και την αξιολόγησή τους. Το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τις Γυναίκες (UN-Women) εφάρμοσε με γρήγορες διαδικασίες ένα σύστημα καταγραφής σε ένα έγγραφο “Εκτίμηση των Αναγκών του Φύλου” και κατάφερε μέσα σε μόλις ένα μήνα, στην αρχή της πανδημίας, να πραγματοποιήσει μια αξιολόγηση των αναγκών των φύλων στην Ουκρανία βάσει τηλεφωνικών και διαδικτυακών ερευνών. Παρόμοιες “Εκτιμήσεις των Αναγκών του Φύλου” μπορούν να εντοπίσουν ανεπιθύμητες προκαταλήψεις για το φύλο ή επιπτώσεις από την εφαρμογή ενός συστήματος επιδότησης των μισθών που απλώς αφήνει απέξω τους άτυπους εργαζόμενους (όπως οι γυναίκες που φροντίζουν τα παιδιά τους ή μακροχρόνια ανέργους) που σηκώνουν διπλό βάρος. Επίσης, μια άστοχη φορολογική πολιτική θα μπορούσε να αποθαρρύνει τις γυναίκες από την εργασία. Οι επιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι ακόμα χειρότερες αν δεν υπήρχαν ήδη κάποια κυβερνητικά μέτρα σε διάφορες χώρες. ΤοCOVID-19 Global Gender Response Trackerτου ΟΗΕ δείχνει ότι οι χώρες θέσπισαν σχεδόν 1.000 μέτρα πολιτικής για την αντιμετώπιση προκλήσεων που σχετίζονται με το φύλο.

Η αρχή των ίσων ευκαιριών για άνδρες και γυναίκες εμπεριέχεται ως στόχος στον οποίο όφειλαν να ανταποκριθούν τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία, ήδη από το 1988 μέσα από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο . Το Μεξικό σημείωσε αύξηση κατά 53% στις κλήσεις έκτακτης ανάγκης που σχετίζονται με τη βία κατά των γυναικών. Οι ορισμοι αυτοι που φαινονται στο παρον αρθρο, ειναι ρατσιστικοι ως προς το ανδρικο φυλο. Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι ολα αυτα που περιγραφονται στο παρον αρθρο γινονται κι απο το γυναικειο φυλο κατα των ανδρων. Επιπρόσθετα ο νόμος αγνοεί την ισότητα του Πατέρα ( και το όφελος του παιδιού κατ επεκταση ) στον τομεα της εποικοινωνίας με το παιδί.

Εμβολιαστικό Κέντρο Η Εκκλησία Στις Αρχάνες

3 of 19 Ο ερμαφροδιτισμός είναι ένα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο ανάμεσα στα φυτικά είδη. Περίπου το 70% των ανθοφόρων φυτών είναι ερμαφρόδιτα, ενώ μόνο περίπου το 5% είναι δίοικα και 7% είναι μόνοικα. Περίπου 7% των ειδών παρουσιάζονται γυνοδίοικα ή ανδροδίοικα, ενώ το 10% περιλαμβάνουν μονογαμικά και διγαμικά άνθη. Στην ενίσχυση των εκπαιδευτικών, ώστε να σχεδιάζουν οποιαδήποτε στρατηγική ή μοντέλα προγραμμάτων ή/και δράσεων που θα στοχεύουν στην προώθηση της ισότητας στην εκπαίδευση. Παρακάτω, επισημαίνουμε μερικούς από τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους η διαφοροποίηση των φύλων στα τεχνολογικά επαγγέλματα παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Πρόκειται για έργο με φορέα-συντονιστή το Πανεπιστήμιο του Salerno της Ιταλίας και συμμετοχές από την Κύπρο, την Ιταλία, την Ισπανία, το Ισραήλ, το Βέλγιο, τη Σλοβενία, την Τυνησία και τη χώρα μας. Στόχοι του έργου είναι η εφαρμογή και βελτίωση Σχεδίων Δράσης για την Ισότητα (ΣΔΙ) στους συμμετέχοντες Οργανισμούς, η μείωση του χάσματος των φύλων στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων και στην υλοποίηση έρευνας και η ένταξη του φύλου στα ερευνητικά προγράμματα. Στην Ελλάδα, μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις σε πολλά επίπεδα έχουν ήδη διαμορφώσει το θεσμικό πλαίσιο για την de jure τήρηση της αρχής της ισότητας των φύλων και της μη διάκρισης στη βάση του φύλου σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής των πολιτών. Το ΕΚΤ συμμετέχει ως εταίρος στις δράσεις που αφορούν την καταγραφή των υφιστάμενων πολιτικών για το φύλο, τη διαμόρφωση των προτάσεων για την ισότητα των φύλων στην έρευνα, καθώς και την ενημέρωση των Εθνικών Σημείων Επαφής σε θέματα φύλου στην έρευνα. Η έκδοση της μελέτης She Figures η οποία αποτελεί την κύρια πηγή συγκριτικών στατιστικών στοιχείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο – επισημαίνει ότι ενώ παρατηρείται βελτίωση στην εκπροσώπηση των γυναικών στον τομέα της έρευνας, ο ρυθμός της βελτίωσης παραμένει αργός, με τις δυνατότητες των γυναικών να μην τυγχάνουν πλήρους αναγνώρισης.

Δημοσιεύουμε το δέκατο πέμπτο άρθρο στη σειρά αυτή, του Νίκου Χρυσόγελου που προτείνει την ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου και νέα εργαλεία για την προώθηση της ισότητας μέσα στα σχέδια ανάκαμψης και την Πράσινη Συμφωνία. Παρά το γεγονός ότι το 60% των πτυχιούχων πανεπιστημίων είναι γυναίκες, οι γυναίκες αυτές εξακολουθούν να λαμβάνουν για κάθε ώρα εργασίας αμοιβή χαμηλότερη κατά 16% από εκείνη των ανδρών. Εξάλλου, είναι πιθανότερο να εργάζονται γυναίκες με καθεστώς μερικής απασχόλησης (32% έναντι 8,2% των ανδρών) και διακόπτουν την επαγγελματική δραστηριότητά τους για να αναλάβουν τη φροντίδα τρίτων προσώπων. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να ανέρχεται σε 39% η απόκλιση μεταξύ των φύλων όσον αφορά τις συντάξεις. Οι χήρες και οι μονογονεϊκές οικογένειες — κυρίως μητέρες — αποτελούν ιδιαίτερα ευάλωτη ομάδα, και πάνω από το ένα τρίτο των μονογονεϊκών οικογενειών έχουν ανεπαρκή έσοδα. Λόγω της έλλειψης ενθάρρυνσης για τη μελέτη των μαθηματικών ή της επιστήμης, τα οποία παραδοσιακά θεωρούνταν «αντικείμενα των αντρών», πολλές γυναίκες μπορεί να μην είχαν αποκτήσει τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ευδοκιμήσουν στον κλάδο της τεχνολογίας.

Βία Κατά Των Γυναικών

Το έργο θα εφαρμόσει την προσέγγιση της συμμετοχικής έρευνας δράσης (participatory and action-based research) καθώς και μια ολοκληρωμένη στρατηγική συμμετοχής των ενδιαφερόμενων μερών . Η ερευνητική μεθοδολογία περιλαμβάνει συνεντεύξεις, εργαστήρια και ομάδες εστίασης , καθώς και τη συλλογή δεδομένων για την ανάπτυξη δεικτών μέτρησης και παρακολούθησης της έμφυλης ισότητας. «Αναγνωρίζουμε κατά τον τρόπο αυτό το δικαίωμα στον ελεύθερο προσδιορισμό της ταυτότητας φύλου, δεσμευόμαστε για την αποπαθολογικοποίηση, δηλαδή τα τρανς άτομα δεν θα θεωρούνται πλέον ασθενείς στη χώρα μας», εξήγησε η Μοντέρο, που είναι μέλος των Podemos και είχε ταχθεί υπέρ του αυτοπροσδιορισμού της ταυτότητας φύλου. Σύμφωνα με ένα προσχέδιο, που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου, το κείμενο προβλέπει ότι «κάθε άτομο που έχει την ισπανική υπηκοότητα και είναι 16 ετών και άνω θα μπορεί να ζητήσει τη διόρθωση του φύλου του που έχει καταγραφεί στο ληξιαρχείο».

Η προσωπική αίσθηση του σώματος μπορεί να συνδέεται και με αλλαγές που οφείλονται σε ιατρική αγωγή ή άλλες ιατρικές επεμβάσεις που επιλέχθηκαν ελεύθερα. Σκοπός του έργου είναι η προώθηση κουλτούρας ισότητας των φύλων στα συμμετέχοντα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα μέσω της ανάπτυξης, εφαρμογής, παρακολούθησης και αξιολόγησης Σχεδίων Δράσης για την Ισότητα των Φύλων (Gender Equality Plans – GEPs). Με το νομοσχέδιο αυτό, που προκάλεσε ένταση στις σχέσεις των Σοσιαλιστών με το Podemos της ριζοσπαστικής αριστεράς, τον σύμμαχό τους στην κυβέρνηση μειοψηφίας, η Ισπανία θα γίνει μια από τις ελάχιστες χώρες της Ευρώπης που επιτρέπουν τον αυτοπροσδιορισμό του φύλου.

Σήμερα πολλές δυνατότητες των γυναικών παραμένουν αναξιοποίητες λόγω των σημαντικών ανισοτήτων μεταξύ των φύλων σε ολόκληρη την ΕΕ. Εάν επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μια πιο δίκαιη, ανθεκτική, κοινωνικά συνεκτική και ενωμένη Ευρώπη, πρέπει να εξαλείψουμε τις ανισότητες αυτές. Ενώ τα μεγέθη αυτά μπορεί να φαίνονται σχετικά χαμηλά, υπογραμμίζουν το χάσμα μεταξύ σταδιακής βελτίωσης και πλήρους ισότητας. Αυτή η ιδέα ενισχύεται και από την ευρύτερη συνειδητοποίηση ότι το 44% των γυναικών υποστηρίζουν ότι οι άνδρες προχωρούν γρηγορότερα από ό, τι αυτές στον τεχνολογικό χώρο. Λαμβάνοντας υπόψη ότι https://eumeds.gr/ ένας παρόμοιος αριθμός (41%) συμφωνεί ότι μια πιο ίση κατανομή των φύλων θα ήταν ευνοϊκή για τη βελτίωση της εξέλιξης της σταδιοδρομίας και τη διόρθωση αυτής της αναντιστοιχίας, η έκθεση μπορεί να συμπεράνει ότι η σύνδεση μεταξύ της εκπροσώπησης, και των συνολικών συμπεριφορών, των ευκαιριών και της ισότητας, δεν έχει ακόμα επιτευχθεί. Η έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα παρέχει επισκόπηση των κυριότερων πολιτικών και νομοθετικών εξελίξεων στην ΕΕ στον τομέα της ισότητας των φύλων κατά το τελευταίο έτος, καθώς και παραδείγματα πολιτικών και δράσεων που έχουν αναληφθεί σε επίπεδο κρατών μελών.

Σχεδόν όλες οι χώρες έχουν στόχους για την ισότητα των φύλων αλλά φαίνεται ότι μόνο οι μισές έχουν νομικό πλαίσιο για την υλοποίησή τους και τελικώς μόνο το ένα τέταρτο των χωρών αυτών χρησιμοποιούν καθιερωμένες πρακτικές όπως οι Δηλώσεις Προϋπολογισμού για το Φύλο και οι Εκτιμήσεις Επιπτώσεων στο Φύλο. Ορισμένες χώρες έχουν ήδη εφαρμόσει τον Προϋπολογισμό για το Φύλο, ενώ κι αυτές έχουν περιθώρια βελτίωσης. Πολλές άλλες όμως, δεν έχουν καν σχεδιάσει ένα τέτοιο μοντέλο, και πολύ περισσότερο δεν έχουν διαμορφώσει ένα τέτοιο μοντέλο μέσω συμμετοχικού σχεδιασμού, σε συνεργασία με τις ενδιαφερόμενες γυναίκες και οργανώσεις. Η ιδέα της ισότητας των φύλων αφορά και τις έννοιες των αντιλήψεων, των συναισθημάτων, των στερεοτύπων και των ευκαιριών. Με βάση αυτό, ένα θετικό σημάδι εξέλιξης προέρχεται από περισσότερα από τα δύο τρίτα των γυναικών (69%) που τώρα αισθάνονται σίγουρες ότι οι απόψεις τους γίνονται σεβαστές από την πρώτη κιόλας ημέρα σε έναν τεχνολογικό ρόλο.